Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LONDON


Londonski "Daily Telegraph" (DT) bavi se budućnošću najveće biciklističke trke na svijetu "Tour de France", ophrvane doping-skandalima.
DT prenosi čitulju "Tour de France" objavljenu u dnevniku "France Soire", u kojoj piše da je 104-ogodišnji "Tour" umro u četvrtak, poslije duge i teške bolesti.
Zloupotreba nedozvoljenih sredstava poprimila je endemske razmjere među učesnicima "Tour de France" - ove godine zbog dopinga su suspendirana trojica biciklista, među njima i čovek koji bi vjerovatno pobjedio, Danac Mihael Rasmusen (Michael Rasmussen). Skandali na "Touru" imaju i šire implikacije - podstakli su potpredsjednika Svjetske anti-doping agencije da predloži da se biciklizam izbriše sa spiska olimpijskih sportova, piše ''Daily Telegraph''.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG