Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BANJA LUKA


Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske donijelo je danas odluku da je himnom Republike Srpske koja je melodija "Bože pravde" bez teksta, povrijeđen vitalni nacionalni interes konstitutivnog bošnjačkog naroda. Time je RS ostala bez entitetske himne.

DEN HAAG
Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte pozvala je danas Srbiju, BiH, naročito Republiku Srpsku i Crnu Goru da učine sve što mogu da pronađu i uhapse bivše lidere bosanskih Srba, generala Ratka Mladića i Radovana Karadžića, koji su prije 12 godina optuženi za genocid počinjen u Srebrenici.

BANJA LUKA
Evropskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu bit će upućena žalba povodom odluke visokog predstavnika Miroslava Lajčaka o suspenziji 36 policajaca iz bivšeg CJB Zvornik i oduzimanju njihovih ososbnih dokumenata zbog dovođenja u vezu s događajima u Srebrenici u julu 1995. godine, najavili su danas predstavnici Regionalnog sindikata Bijeljina i Boračke organizacije Zvornik.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG