Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Skupština Srbije usvojila je sinoć, novu Rezoluciju o Kosovu. U njoj se navodi da je Kosovo neodvojivi dio Srbije na osnovu važećih i općeobavezujućih ustavnih i međunarodnopravnih dokumenata.

DEN HAAG
Danas se navršava 12 godina od kada je Tribunal u Hagu podigao optužnice protiv najtraženijih haških optuženika bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i bivšeg komandanta Vojske RS Ratka Mladića.
Prvu optužnicu protiv njih Tribunal u Hagu podigao je 25. srpnja (jula) 1995.g. za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Četiri mjeseca kasnije podignuta je optužnica za zločine u Srebrenici, koja Karadžića i Mladića tereti za genocid i zločine protiv čovječnosti.

ZAGREB
Pred austrijskim Zemaljskim sudom u Beču počelo je novo ročište u postupku u kojem se odlučuje o izručenju umirovljenoga generala Vladimira Zagorca Hrvatskoj. Danas bi trebao biti poznat sadržaj dvaju DVD-a koje je Zagorec predao austrijskom sudu. Tajno snimljeni DVD-i sadrže snimku sastanka Zagorca i Saše Perkovića, savjetnika hrvatskog predsjednika. Zagorčevi odvjetnici tvrde da se u Hrvatskoj vodi politički motiviran proces protiv nekadašnjeg generala koji se koji se sumnjiči za zloporabe položaja i otuđivanja milijuna dolara.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG