Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Na području trebinjske opštine još je aktivno šest požara. U gašenje uključeni helikopteri. Situacija je i dalje kritična i u opštini Višegrad, gdje je jak vjetar tokom noći zahvatio nove šume.Talas ekstremnih vrućina izazvao je smrt najmanje 27 ljudi u Rumuniji, četiri osobe u Italiji, desetine izgorjelih kuća u Makedoniji i potpuni kolaps elektro-energetskog sistema u Makedoniji i Albaniji. Požari haraju i u Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj. Požar koji je izbio na otoku Šolta u blizini Splita ( Hrvatska), tokom noći je lokalizovan. Danas je temperatura vazduha niža za oko 10 stepeni Celzijusovih.

BEOGRAD
Skupština Srbije usvojila je sinoć, deveti put, rezoluciju o Kosovu. U Rezoluciji se navodi da je Kosovo neodvojivi dio Srbije na osnovu važećih i opšteobavezujućih ustavnih i međunarodnopravnih dokumenata.

BEČ
U Beču se danas održava sastanak Kontakt grupe, na ekspertskom nivou, o rješavanju budućeg statusa Kosova.
Kontakt-grupu čine Velika Britanija, Francuska, Italija, Njemačka, SAD i Rusija. U tom tijelu ne postoji pravo veta.
Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da je Moskva spremna na aktivan rad u okviru Kontakt-grupe na prolanaženju realnog rješenja za kosovski problem.

HAG
Danas se navršava 12 godina od kada je Tribunal u Hagu podigao optužnice protiv najtraženijih haških optuženika bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i bivšeg komandanta Vojske RS Ratka Mladića. Prvu optužnicu protiv njih Tribunal u Hagu podigao je 25. jula 1995.g. za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Četiri mjeseca kasnije podignuta je optužnica za zločine u Srebrenici, koja Karadžića i Mladića tereti za genocid i zločine protiv čovječnosti.

BANJALUKA
U RS danas počinju dodatne isplate za vlasnike stare devizne štednje. Vlasnici stare devizne štednje koji su ranije pristupili procesu verifikacije i kojima je do sada isplaćen maksimalan iznos do 1.000 KM, a imaju veća potraživanja, dobiće razliku iznosa do maksimalno 2.000 KM.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG