Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Na osnovu izvještaja Vlade, Skupština Srbije danas raspravlja o Prijedlogu rezolucije o Kosovu te izvještaju pregovaračkog tima. Članice vladajuće koalicije i većina opozicionih stranaka najavile su da će podržati vladin prijedlog pomenutog dokumenta. Liberalno-demokratska partija i Koalicija Albanaca Preševske doline, te vojvodjanski poslanici najavili su da neće podržati ovu Rezoluciju. "Pozicija Srbije, imajući u vidu trenutak kada su pregovori o Kosovu započeti, danas je kudikamo bolja, ali to ne znači da smo u sjajnoj situaciji i da je sve rješeno. Čekaju nas vrlo teški dani i pregovori", kazao je predsjednik Boris Tadić.
Obračajući se poslanicima Skupštine, premijer Vojislav Koštunica je rekao da će Srbija odbaciti svaku odluku "albanskih separatista" o proglašenju "jednostrane nezavisnosti Kosova".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG