Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je da je BiH danas na posljednjem mestu u regionu kada su u pitanju evropske integracije.
U intervjuu beogradskoj Agenciji Beta Lajčak je rekao da je stekao utisak da među političarima postoji želja da se napravi iskorak, da su svi svjesni trenutne situacije i toga koja se ključna pitanja moraju hitno riješiti, ali da su različiti njihovi stavovi o načinu iznalaženja rješenja.
Komentarišući kritike zvaničnika Republike Srpske zbog odluke da smijeni 35 policajaca iz tog entiteta, te nametne neke državne zakone, Lajčak je kazao da je njegov prevashodni zadatak da pomogne BiH da krene naprijed.
Na pitanje da li će za vrijeme svog madnata smjenjivati političare, Lajčak je kazao da o tome neće spekulisati, ali da neće oklijevati da upotrijebi bonska ovlaštenja ukoliko to bude potrebno.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG