Dostupni linkovi

BANJALUKA


Svako ko pokušava da dovede u vezu pitanje statusa Kosova i pitanje statusa Republike Srpske ne čini dobro ni Srbiji ni BiH niti RS-u, ta dva procesa moraju da se razluče, izjavio je u Banjaluci Oliver Dulić, predsednik Skupštine Srbije, nakon razgovora sa predsednikom parlementa Republike Srpske Igorom Radojičićem. Dulić je izjavio da Srbija priznaje Bosnu I Hercegovinu kao celovitu državu, ali i da insistira na pravu da sa Republikom Srpskom (RS) uspostavlja specijalne i paralelne veze.
Dulić je kazao da će Srbija u skladu s tim kako će njeni susedi iz regiona delovati po priznavanju ili ne budućeg statusa Kosova, ili unilatarnog priznanja ukoliko do njega dode, kreirati buduće odnose i veze.
HAG/SARAJEVO
Glavna tuziteljka Haskog tribunala Carla del Ponte pozdravila je naloge I odluke Kancelarije visokog predstavnika u Bosni I Hercegovini Miroslava Lajčaka zbog njegovog insistiranja na saradnji sa Tužilaštvom Međunarodnog suda I predanosti pravdi I vladanivi zakona.
  • 16x9 Image

    Branka Trivić

    Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na Odseku za međunarodne odnose. Radila kao novinar i urednik u Informativnom i Kulturnom programu Radio-televizije Beograd od 1983. do 1992. Za RSE radi od decembra 1993. godine.

XS
SM
MD
LG