Dostupni linkovi

ZAGREB


Ratni ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ivan Jarnjak ustvrdio je svjedočeći na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu da na području Medačkog džepa nisu stradali civili, jer je svo lokalno srpsko stanovništvo bilo naoružano. Jarnjak je rekao da je stekao dojam da tim područjem zapovijeda Rahim Ademi, dok tadašnjeg pukovnika Mirka Norca nije vidio i da mu ga nitko nije spomenuo. Drugi svjedok , bivši zapovjednik specijalne policije
Mladen Markač potvrdio je da su tijekom akcije Medački džep 1993. njegove postrojbe sudjelovale u borbama pod zapovjedništvom Hrvatske vojske, ali da ga je začudilo kada je zapovjedništvo, umjesto načelnika Glavnog stožera Janka Bobetka, preuzeo general zbornog područja Gospić Rahim Ademi.
Reagirajući na Markačevo svjedočenje Ademi je ustvrdio da je Markač lagao kada je pred sudskim vijećem ustvrdio da nije bio na jednom sastanku s tadašnjim generalom zbora Jankom Bobetkom. "Od njega je potekla ideja za akciju Medački džep", kazao je Ademi Markaču.

SARAJEVO
Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić nakon susreta sa predstavnicima Parlamenta BIH je izjavio da Srbija "želi graditi novu budućnost sa zemljama regije i "pokušamo ponuditi ruku prijateljstva našim komšijama i dinamiziramo procese koji će se događati i dovesti do boljeg života za sve građane", kazao je on.
Dulić je važnim označio to što su Srbija i BiH dostigle razinu da mogu razgovarati o budućnosti, a CEFTA-u je definirao kao budućnost istaknuvši da će upravo pravilna primjena tog sporazuma doprinijeti boljem životu svih građana u regiji.
XS
SM
MD
LG