Dostupni linkovi

Vanredna vijest

ZAGREB


Ratni ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ivan Jarnjak ustvrdio je svjedočeći na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu da na području Medačkog džepa nisu stradali civili, jer je svo lokalno srpsko stanovništvo bilo naoružano. Odbacio je i tvrdnje da su ratni zločini, za koja se u prvom postupku koje je hrvatskog pravosuđe preuzelo od Haškog suda sumnjiče dvojica generala, počinjeni nakon borbenih akcija.
Jarnjak je rekao da je stekao dojam da tim područjem zapovijeda Rahim Ademi, dok tadašnjeg pukovnika Mirka Norca nije vidio i da mu ga nitko nije spomenuo.

SARAJEVO
Predsjednik Skupštine Srbije Oliver Dulić nakon susreta sa predstavnicima Parlamenta BIH je izjavio da Srbija "želi graditi novu budućnost sa zemljama regije i "pokušamo ponuditi ruku prijateljstva našim komšijama i dinamiziramo procese koji će se događati i dovesti do boljeg života za sve građane", kazao je on.
Dulić je važnim označio to što su Srbija i BiH dostigle razinu da mogu razgovarati o budućnosti, a CEFTA-u je definirao kao budućnost istaknuvši da će upravo pravilna primjena tog sporazuma doprinijeti boljem životu svih građana u regiji.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG