Dostupni linkovi

DEN HAG


Policijski general Vlastimir Ðordevic trebalo bi da se sutra u Haskom sudu izjasni o optuznici, koja ga tereti za zlocine na Kosovu, a iduce nedelje bice nastavljeno pet sudenja za zlocine na podrucju bivse Jugoslavije. Ðordevic, bivsi pomocnik ministra unutrasnjih poslova Srbije i nacelnik Resora javne bezbednosti, nije se izjasnio o optuznici prilikom prvog pojavljivanja pred sudskim vecem, 19. juna.
On je 17. juna uhapsen u Budvi, a pred Tribunalom je optuzen za ratne zlocine nad kosovskim Albancima tokom sukoba 1999. godine.
U Haskom tribunalu bice nastavljeno sudenje jednom od komandanata "Oslobodilacke vojske Kosova" Ramusu Haradinaju i dvojici njegovih saradnika koji su optuzeni za zlocine protiv Srba, Roma i "nepodobnih" Albanaca na Kosovu u periodu od 1. marta do 30. septembra 1998. godine.
  • 16x9 Image

    Branka Trivić

    Diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na Odseku za međunarodne odnose. Radila kao novinar i urednik u Informativnom i Kulturnom programu Radio-televizije Beograd od 1983. do 1992. Za RSE radi od decembra 1993. godine.

XS
SM
MD
LG