Dostupni linkovi

SARAJEVO


Poduzeće "Merkator BiH" povuklo je iz prodaje proizvod "Manchmallow classic" proizvođača Fabrike "Jafa" iz Crvenke u Srbiji, nakon obavještenja slovenskog Zdravstvenog inspektorata o prisustvu bakterije salmonela u tom proizvodu.

MOSKVA
Rusija je susprendirala sudjelovanje u Sporazumu o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi, kojim su 1990. godine uvedena ograničenja klasičnog naoružanja na kontinentu.
Kako je objavljeno iz Kremlja, predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o suspenziji zbog, kako je navedeno izvanrednih okolnosti, koje se tiču sigurnosti Ruske Federacije i koje zahtijevaju donošenje neodložnih mjera".
Putin je 26. travnja (aprila) najavio u obraćanju skupštini i naciji mogućnost uvodenja moratorija na provodenje Sporazuma, sve dok ga ne ratificiraju zemlje Sjevernoatlantskog saveza.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG