Dostupni linkovi

Osnovana nova srpska partija


Novoformirana partija kosovskih Srba “Nova demokratija” zastupaće interese svih građana Kosova, u skladu sa stavovima institucija Kosova i međunarodne zajednice, izjavio je lider te stranke ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Branislav Grbić:

“Formirana je nova partija na prostoru Kosova a to je ‘Nova demokratija’ koja će zastupati interese svih građana, sa demokratskim opredeljenjem i demokratskim principima u skladu sa politkom međunarodne zajednice i interesima međunarodne zajednice u rešavanju pitanja statusa Kosova.”

Grbić je naglasio da je, on kao predstavnik srpske zajednice, zaintresovan za zajednički život na Kosovu, za demokratske vrednosti, socijalnu pravdu i ekonomski razvoj.

Ministar Grbić je u vezi sa budućim statusom Kosova rekao da će “Nova demokratija” ubrzo doneti stav o tom pitanju:

“Svaka partija treba da bude spremna da u opciji razmisljanja i prihvatanja rešenja statusa Kosova, znači - sve opcije su u krugu. Svaka partija treba da bude spremna na takva rešenja i samim tim svaka partija će doneti svoj stav. Tako će u interesu rešavanja Kosova i ‘Nova demokratija’ imati svoj stav u vezi sa rešavanjem konačnog statusa.”
XS
SM
MD
LG