Dostupni linkovi

Vanredna vijest

POTOČARI


Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, obraćajući se prisutnim na komemorativnom skupu u Memorijalnom centru u Potočarima istakao je kako su "nevine žrtve pale zbog zamisli nedostojne čovjeka. Učinimo sve, svi zajedno, da se ta zamisao ne ostvari, da BiH ne bude onakva kakvu su je htjeli počinioci zločina," poručio je Silajdžić.

BANJA LUKA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, koji je prije dva dana objavio da se povlači iz političkog života na mjesec dana, izjavio je sinoć da Srebrenica može biti samo lokalna zajednica u okviru RS-a i istakao da je propao pokušaj bošnjačkih političara da za taj grad ostvare poseban status.
U interviewu za Radio televiziju RS, Dodik je istakao da svi koji su odgovorni za zločine nad srebreničkim Bošnjacima trebaju odgovarati i upozorio da se konstantno minimiziraju srpske žrtve u tom dijelu BiH.
Također je kazao da je od donatorskih sredstava za Srebrenicu obnovljeno između 80 i 90 posto bošnjačkih kuća .
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG