Dostupni linkovi

PODGORICA


Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremich pozvao je danas u Podgorici sve drzzave regiona da se "u ovom delikatnom trenutku" za proces ressavanja buducheg statusa Kosova uzdrzze od bilo kakvih jednostranih poteza.
Njegov domacin, sef crnogorske diplomatije Milan Rocen je kazao da ce zvaniccna Podgorica ostati po strani jer od nje ne
zavisi ressavanje "kosovskog problema", dodajuci da u Crnoj Gori zzive i Srbi i Albanci i da je njen glavni cilj da saccuva stabilnost i mir.
Jeremic je prvi ministar inostranih poslova Srbije koji je posetio Crnu Goru nakon sto je prosle godine postala nezavisna.
Rochen i Jeremich su potpisali Sporazum o principima, proceduri za primenu Sporazuma o regionalnoj kontroli naoruzzanja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG