Dostupni linkovi

SARAJEVO


Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić preuzeo je u petak predsedavanje tročlanim bosanskohercegovačkim državnim vrhom u narednih osam meseci. Ovu funkciju je prethodno obavljao Nebojsa Radmanovic, predstavnik srpskog naroda. Komentarisusi rad državnog vrha u proteklih osam meseci, Komšić je kazao da je činjenica da je bilo "određenih neslaganja" ali da ona proističu iz postojeceg uredenja BiH.
Komšić i bošnjački član predsjedništva Haris Silajdžić već su došli u otvoreni sukob sa Radmanovićem kada su u junu uputili pismo generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Ba Ki Munu tražeći sprovođenje mera kojima bi se poništili rezultati genocida u Srebrenici odnosno ispoštovala presuda Međunarodnog suda pravde (ICJ).
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG