Dostupni linkovi

BAGDAD


Najmanje 17 osoba je poginulo a više od 20 ih je povrijeđeno u eksploziji automobila bombe koja je odjeknula tokom proslave vjenčanja u Bagdadu.
Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv ispred fotografskog studija u Abu Širu, većinski šiitskom kvartu na jugozapadu iračkog glavnog grada.

KANDAHAR
Najmanje 10 policajaca je poginulo a 11 ranjeno kada je bombaš samoubica aktivirao bombu na kontrolnom punktu na jugu Avganistana, dok su u sukobima na istoku te zemlje poginula tri vojnika NATO, saopćile su vlasti. U mjestu Spin Boldak blizu granice sa Pakistanom na kontrolnom punktu, ubica je danas tokom pauze za ručak ušao u sobu punu policajaca i aktivirao bombu, rekao je okružni šef policije. Poginulo je 10 policajaca a ranjeno 11.

GAZA
Operacije izraelske vojske u kojima je jučer poginulo 11 ljudi okončane su rano jutros u pojasu Gaze kada su se trupe povukle, saopćila je izraelska vojska. Izraelsko-palestinski sukobi jučer su se rasplamsali u pojasu Gaze gdje
je poginulo 11 Palestinaca, dok su rivalni pokreti Fatah i Hamas,

TUKSTLA GUTIJERES
Zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je sinoć jugoistočni dio Meksika, a prve informacije govore da nema ljudskih žrtava ni veće materijalne štete. Epicentar ovog potresa bio je u državi Guerero, u blizini obale Pacifika.

ATINA
Grčke su vlasti angažovale su osam aviona i dva helikoptera u gašenju požara u prirodnom rezervatu na planini Parnas kod Atine, javili su grčki mediji. Krajem prošle sedmice petodnevni požar u istom rezervatu uništio je oko 2.500 hektara šuma.

MOSKVA
Međunarodni olimpijski komitet izabrao je ruski grad Soči za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2014. godine. Soči je u završnoj rundi glasanja članova MOK-a pobijedio južnokorejski grad Pjongjang, dok je austrijski grad Salcburg eliminiran u prvom krugu tajnog glasanja. To će biti prve Zimske olimpijske igre koje se organiziraju u Rusiji.
XS
SM
MD
LG