Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Danas se nastavlja akcija policije BiH koja traga za osumnjičenim za udruživanje u zločinačku organizaciju. Akcija je počela istovremeno u Sarajevu, Zenici i Goraždu. Tokom jučerašnjeg dana uhapšene su četiri osobe, od 19 za kojima je raspisana potjernica.
Sarajevsko je tužilaštvo potvrdilo je kako su, ovoga puta, poduzete mjere kaznenog progona protiv dvojice kriminalaca albanskog podrijetla, Muhameda Ali Gašija i Nasera Keljmendija. Mediji u BiH tu dvojicu, koji su trenutno u bijegu, već godinama označavaju kao utjecajne pripadnike organiziranog kriminala umiješane u reketiranje te trgovinu ljudima i drogom.
Potjernica za njima i za još 17 članova njihove kriminalne grupe, pokrenuta je nakon prošlosedmičnog ubistva Ramiza Delalića, za kojeg se smatralo da je pripadnik duge velike kriminalne grupe koja je okupljala uglavnom osobe porijeklom iz Sandžaka.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG