Dostupni linkovi

Vanredna vijest

DUBROVNIK


U Dubrovniku je danas počela trodnevna konferencija o temi "Jugoistočna Evropa: nedovršeni posao".
Skup su organizirali Hrvatski sabor i Parlamentarna skupština NATO-a, a okupio je oko 150 učesnika, među kojima je oko 70 parlamentaraca iz država članica i pridruženih članica NATO-a.
Učenici tokom trodnevnog rada konferencije raspravljaju o sigurnosnim i političkim pitanjima važnim za zemlje jugoistočne Evrope.

SARAJEVO
Komisija za budžet i finansije Parlamenta BiH, slijedeće sedmice, počinje seriju saslušanja odgovornih osoba iz državnih institucija zbog nalaza Ureda za reviziju institucija BiH, izjavio je za sarajevski "Dnevni avaz" predsjednik Komisije Sadik Bahtić.
Parlament BiH je primio revizorske izvještaje i pozvao čelnike institucija da direktno pred parlamentarcima odgovore na zamjerke oko nesavjesnog trošenja novca.
Među prvim će biti saslušani članovi Predsjedništva BiH, Ustavnog suda BiH, Direkcije CIPS i još nekoliko državnih institucija.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    U novinarstvu je od 1994. Na Tuzlanskoj televiziji stiče prva novinarska iskustva kao reporter, a potom radi i kao urednik do 1999. Radila je na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe Radija Slobodna Evropa. Obrađuje političke i ekonomske teme.

XS
SM
MD
LG