Dostupni linkovi

Vanredna vijest

KANDAHAR


Najmanje 25 civila je poginulo, u vazdussnom napadu medjunarodnih snaga u juznoj avganistanskoj provinciji Helmand, saopsstila je danas policija u toj oblasti.
"Devet zzena i tri deteta, cclanovi iste porodice, poginuli su u bombardovanju", rekao je ssef policije Helmanda. 25 civila poginulo u Avganistanu u operacijama medjunarodnih snaga.
Generalni sekretar NATO-a Jap Dep Sefer rekao da je rec o nesrecnom slucaju i gresci. On je rekao da treba preispitati pravila angazovanja trupa. Sefer je istovremeno optuzio Talibane da koriste civile kao stit.
U napadu, koji se dogodio sinoch u okviru zajedniccke operacije avganistanske vojske i medjunarodnih snaga protiv talibana, poginulo je i 20 pobunjenika.
Prema podacima humanitarnih organizacija, visse od 230 civila poginulo je ove godine u Avganistanu u operacijama medjunarodnih snaga i avganistanske vojske.
Poslednjih meseci odrzzano je niz protesta na kojima je, zbog velikog broja civilnih zzrtava u vojnim operacijama, zahtevano da snage SAD napuste tu zemlju. Medjunarodne snage optuzuju talibane da koriste civile kao stit.
XS
SM
MD
LG