Dostupni linkovi

LONDON


Odlazechi britanski premijer Toni Bler (Tony Blair) sastache se u subotu u Vatikanu sa papom Benediktom SSesnaestim u okviru priprema za njegov prelazak u katoliccku veru, prenose danas britanski dnevni listovi.
"Gardijan" je, pozivajuchi se na neimenovane izvore u Londonu i Rimu, naveo da je Bler, koji je pripadnik Anglikanske crkve, odluccio da predje u katoliccku veru.
Bler sledeche srede napussta duzznost premijera Velike Britanije, a na tom mestu che ga zameniti sadassnji ministar finansija Gordon Braun (Brown).
Portparol odlazeceg premijera odbio je, medjutim, da komentarisse tvrdnje "Gardijana" i "Dejli telegrafa" da Bler namerava da se preobrati u katoliccanstvo.
Blerova supruga CCeri i njihovo ccetvoro dece su katolici i vech neko vreme u britanskoj javnosti pominje se da bi on mogao da predje u katolicku veru possto preda duzznost.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG