Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović optužio je svog bošnjačkog i hrvatskog kolegu iz državnog vrha Harisa Silajdžića i Željka Komšića za "pokušaj rušenja ustavnog poretka BiH" te izazivanje "ozbiljne krize" u zemlji. Reagirajući na odluku Silajdžića i Komšića da upute pismo Glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moonu u kojemu traže da svjetska organizacija provede presudu Međunarodnog suda pravde po kojoj je u Srebrenici počinjen genocid, Radmanović je u Sarajevu kazao kako to predstavlja protuustavni i samovoljni potez dva člana Predsjedništva BiH.
Haris Silajdžić je kazao kako ne smatra da je njegovo i Komšićevo pismo ikakav atak na ustavno uređenje, ili jedan narod u BH , već isključivo , poziv da se međunarodno pravo, a prije svega pravo čovjeka u BiH, primijeni.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG