Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


U Sarajevu sinoć (subota) lideri vodećih političkih stranaka nisu postigli dogovor o prijedlogu visokog predstavnika Kristijana Švarc Šilinga da se ustavne promjene provedu kroz posebnu komisiju, čiji bi rad pomogla međunarodna zajednica.
Švarc Šiling pokušava deblokirati proces ustavnih reformi, zaustavljen kada su Stranka za BiH (SBiH) i HDZ 1990. prošle godine u Parlamentu BiH srušili teško dogovoreni paket ustavnih promjena.
Na sinoćnji sastanak nisu došli predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, dok je predsjednik Socijaldemokratske aprtije (SDP) Zlatko Lagumdžija sastanak napustio, izjavivši da Šiling želi samo želi amnestirati odgovorne za propast paketa ustavnih promjena iz aprila prošle godine.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG