Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SPLIT


Redakcija splitskog Feral Tribune, najnagrađivanijeg hrvatskoga lista, koji ovaj tjedna nije izašao, objavila je kako razlog leži u odluci države da prisilno naplati pola milijuna kuna na ime neplaćenog duga za PDV, što je destruiralo poduzeće. Redakcija podsjeća da je "Vlada Republike Hrvatske dosad u više navrata otpisivala dugovanja za PDV medijima koji su u državnome vlasništvu (poput Vjesnika, HRT-a ili, donedavno, Slobodne Dalmacije)". Redakcija je istaknula da je Feral Tribune, bez obzira na respektabilnu nakladu, zbog svoje nezavisne i nepotkupljive uređivačke politike bio u potpunosti lišen prihoda od oglasa, te izložen stalnim naplaćivanjem sudskih tužbi zbog "duševnih boli".
Redakcija se zahvaljuje vjernim čitateljima Feral Tribunea na potpori, te ističe da će novinari ovog lista učinit će sve da Feral u što skorije vrijeme ponovo pokrenu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG