Dostupni linkovi

SARAJEVO


Američki ambasador za pitanja ratnih zločina Clint Williamson izjavio je da je, prema većini indicija iz proteklih godina, bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić u Srbiji, kao i bivši komandant vojske bosanskih Srba, general Ratko Mladić, objavljuje sarajevski "Dnevni avaz".
"Za Mladića imamo dosta jake dokaze da je u Srbiji. Ne znamo s potpunom sigurnošću gdje je bivši lider pobunjenih Srba u Hrvatskoj Goran Hadžić, a nije jasno da li je bosanski Srbin Stojan Župljanin u Srbiji ili Republici Srpskoj . Nastavljamo vršiti snažan pritisak na vlasti Srbije da tragaju za njima i uhapse ih kada ih lociraju, jer najviše indicija upućuje, kao što sam već rekao, na to da je većina bjegunaca upravo tamo", rekao je Williamson.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG