Dostupni linkovi

Vanredna vijest

WASHINGTON


Indija je zemlja koja ima najveći problem s trgovinom i krijumčarenjem ljudi, navodi se u godišnjem izvještaju Vlade SAD o trgovini ljudima.
Četvrtu godinu zaredom Indija je upozorena da bi mogla biti stavljena na crnu listu zemalja koje ne ispunjavaju minimum standarda u borbi protiv "savremnog ropstva".
Izvještaj upozorava da su desetine miliona Indijaca primorane na prinudni rad, kao i da je u toj zemlji uobičajena pojava "sex traficking", odnosno trgovina i primoravanje žena na prostituciju.
U izvještaju se medju zemlje svrstane u najnižu kategoriju kada je riječ o standardima neophodnim za sprječavanje trgovine ljudima navode i američki saveznici poput Saudijske Arabije, Kuvajta, Bahreina i Katara.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG