Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skupština traži obustavu prodaje firmi ruskom tajkunu


Skupština Crne Gore usvojila je zaključke kojima se zahtijeva od Vlade da zaustavi proces privatizacije Termoelektrane i Rudnika uglja u Pljevljima za koje je prvorangirana na tenderu bila „En plus grupa“, ruskog tajkuna Olega Deripaske.

Predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić očekuje da će Vlada uvažiti zaključke Parlamenta i zaustaviti proces privatizacije Termoelektrane i Rudnika uglja Pljevlja i najavio otkazivanje podrške Vladi u slučaju da energetski resursi budu prodati:

„Više puta je rečeno da nećemo biti u Vladi koja onemogući da proizvodni resursi koje država Crna Gora sada ima ostanu u državnom vlasništvu“.

Vlada Crne Gore je ovim povodom zakazala vanrednu sjednicu na kojoj će vjerovatno definisati svoj stav na odnosu na odluku Skupštine da odustane od prodaje Termoelektrane i Rudnika uglja.

Kako su objavile podgoričke „Vijesti“ Vlada bi mogla u svom odgovoru da ispoštuje stav većine u Skupštini, ali ujedno da ostane pri mišljenju da je privatizacija pljevaljskih izvorišta energije najbolje rješenje.
  • 16x9 Image

    Srđan Janković

    Nakon rada u pisanim i elektronskim medijima u Srbiji, Beograd napušta 1999. nakon gašenja ovih medija zbog pritiska tadašnjeg režima i ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Na RSE radi od novembra 1999. godine.

XS
SM
MD
LG