Dostupni linkovi

Vanredna vijest

HEILIGENDAMM


Ruski predsjednik Vladimir Putin ponudio je danas svom američkom kolegi Georgeu Bushu da raketni odbrambeni sistem za odbranu od Irana postavi u Azerbejdžanu umjesto u Evropi, kao kompromisno rješenje za prevazilaženje krize izmedju dvije zemlje. Bush je prijedlog nazvao "interesantnim".
Današnji sastanak dvojice predsjednika, u okviru Summita G8, započeo je napetostima zbog američkih kritika antidemokratske politike Vladimira Putina te ruskih kritika američkog proturaketnog štita, koji Washington želi postaviti u Češkoj i Poljskoj. U zajedničkom obraćanju novinarima Bush i Putin su objavili da su razmotrili nekoliko mogućnosti rješavanja ovog problema. Ruski je predsjednik podvukao da različito gledaju na stvari, a američki ponovio kako se raduje Putinovom dolasku u Main, SAD.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG