Dostupni linkovi

Vanredna vijest

HEILIGENDAMM


Na summitu G8 danas se sastaju američki predsjednik George Bush i ruski predsjednik Vladimir Putin. Susret obilježava napetost zbog američkih kritika antidemokratske politike Vladimira Putina te ruskih kritika američkog proturaketnog štita, koji Washington želi postaviti u Češkoj i Poljskoj.
Prijetnja ruskog predsjednika Vladimira Putina da će uperiti rakete ka Evropi je hipotetička i samo je jedna od opcija koju Rusija razmatra, izjavio je zamjenik portparola Kremlja Dmitri Peskov.
"To nije bila neka vrsta prijeteće izjave. Putina je novinar samo upitao da li bi on bio spreman, hipotetički, da ponovo razmotri okretanje i on je potvrdio da bi to mogao biti jedan od načina na koji bi Rusija mogla odgovoriti", rekao je Peskov.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG