Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Pomoćnik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Dragan Lukač izjavio je kako se odbjegli ratni zločinac Radovan Stanković, najvjerovatnije, nalazi na području Srbije ili Crne Gore.
On je kazao da se na lociranju Stankovića radi zajedno s ministarstvima unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore. Lukač je potvrdio da Stanković posjeduje državljanstvo Srbije, koje je dobio nezakonito još tokom boravka u Haškom tribunalu zbog čega je apelirao na državna resorna ministarstva BiH da zatraže od nadležnih srbijanskih organa poništavanje rješenja o ovom državljanstvu.
Ministarstvo vanjskih poslova BiH će diplomatskim putem zatražiti od Republike Srbije odgovarajuće informacije vezane za slučaj državljanstva Radovana Stankovića.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG