Dostupni linkovi

Vanredna vijest

LONDON


Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte uvjerena je u političku spremnost vlasti Srbije da svi optuženi za ratni zločin budu uhapšeni i prebačeni u Hag. "Dobili smo konkretne znake dobre saradnje", rekla je ona i dodala kako očekuje da svi bjegunci budu locirani, uhapšeni i proslijedjeni Medjunarodnom sudu za ratne zločine.
Glavna tužiteljica Haškog tribunala (ICTY) Karla del Ponte nagovijestila je danas u Beogradu da æe Na Press konferenciji nakon razgovora s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, Del Ponte je rekla da će njen izvještaj o saradnji Srbije s Haškim sudom biti pozitivan, ali da do sredine juna očekuje "i druge pozitivne korake".
Popratila je to riječima izgovorenim na lokalnom jeziku – Hoću rezultate – sada!.
Predsjednik Srbije Boris Tadić potvrdio je spremnost lokalnih dužnosnika da se uhapsi Ratka Mladića. On je rekao da je zemlja opredijeljena za završetak saradnje "zbog vlastite budućnosti i pomirenja sa susjednim narodima i državama, a ne zbog Evropske unije, Haškog tribunala i medjunarodnih institucija".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG