Dostupni linkovi

Pukla švercerska mreža


U saopštenju se navodi da su uhapšeni bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić, bivši načelnik Centra Državne bezbednosti Novog Sada Milan Popivoda i Ivana Olujić, osumnjičena da je posredovala u nelegalnoj distribuciji cigareta.

Uhapšeni su i bivši radnici Savezne uprave carina Nebojša Nikolić, zvani Tarzan, i Drage Dodeski, kao i radnik preduzeća "MIA" iz Uba Milan Ranković, zvani Pekin.

Dodaje se da su uhapšeni i Miroslav Pešić, zvani Miki, osumnjičen da je vršio uplate preduzeća "MIA" iz Uba i bivši funkcioner državnih organa Milan Milanović, zvani Mrgud.

Hapšenje je usledilo "posle višegodissnje detaljne istrage, a usaradnji sa Specijalnim tužilaštvom u vezi sa predmetom “Mreža”.

Subotićeva grupa je osumnjičena da je preko njegovog preduzeća "MIA" iz Uba od 1995. godine do 1997. godine "uvozila cigarete bez evidentiranja i prodavala na crnom tržištu".

"Na taj način su oštetili državni budžet za više 40 miliona evra, odnosno 80 miliona nemačkih maraka. Taj novac su iz Srbije prebacivali preko Crne Gore i Makedonije na svoje račune na Kipru", piše u saopštenju.

Uhapšenima je odredjen pritvor do 48 sati.

"Mihalj Kertes, koji je trenutno u pritvoru, biće obuhvaćen krivičnom prijavom. Za Stankom Subotićem i ostalim članovima organizovane kriminalne grupe policija Srbije intenzivno traga", prema saopštenju.
XS
SM
MD
LG