Dostupni linkovi

Vanredna vijest

PRAG


Američki predsjednik George W. Bush izjavio je danas u Pragu kako je američki plan o izgradnji antiraketnog sistema u Evropi "potpuno defanzivna" mjera koja nije uperena protiv Rusije. Nakon razgovora s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom, na zajedničkoj se Press konferenciji u Pragu Bush potrudio umiriti i Čehe i Ruse. Prvima je objasnio da "ne moraju birati izmedju Rusije i Amerike, da mogu biti prijatelji i sa jednim i sa drugim".
Najavljujući svoj sutrašnji susret s Vladimirom Putinom u Njemačkoj na Summitu sedam najrazvijenijih industrijskih zemalja i Rusije – G8, Bush je objasnio novinarima na koji će način umiriti već jako ljutitog ruskog predsjednika.
"Moja poruka njemu biće – Vladimire.., znate ja njega zovem Vladimir, nemoj se bojati našeg raketnog sistema. To je odbrambeni sistem. Uostalom, što nam se ne bi pridružio i saradjivao s nama na postavljanju tog odbrambenog sistema! "
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG