Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Glavna tužiteljica tribunala u Hagu Carla del Ponte završila je u rano poslijepodne u Beogradu prvi krug razgovora s operativcima koji rade na provođenju Akcijskog plana o saradnji Srbije s tim tribunalom.
Sastanak Carle del Ponte i šefova civilne i vojne sigurnosne agencije trajao je oko tri sata, a sudionici se nisu obraćali medijima.
Navodno je, prema beogradskim medijima , "glavna haška tužiteljica čestitala šefu BIA Radetu Bulatoviću na uspješno izvedenoj akciji prebacivanja Tolimira u Hag".
Hapšenje generala vojske bosanskih Srba, optuženog za genocid u Srebrenici, izaziva i danas pometnju, jer se informacije tužiteljstva razlikuju se od informacija vlasti u Beogradu. Dok službeni Beograd tvrdi da je akcija izvedena na teritoriju BiH, verzija glavne tužiteljice poklapa se s onom koju je u ponedjeljak u sudnici iznio sam Tolimir, tvrdeći da je u Hag prebačen iz Srbije, a preko RS.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG