Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte nastavila je posjet Beogradu sastankom s osobama koje su izravno zadužene za provodjenje vladinog Akcijskog plana za saradnju s Tribunalom, a najavljen je i njen susret s ministrom policije Draganom Jočićem i ministrom obrane Draganom Šutanovcem.
Prvi dan njene posjete Srbiji obilježila su štura priopæenja, posebice ono iz srbijanske vlade u kojem se kaže da je premijer Vojislav Koštunica izjavio da u Beogradu "postoje politčka volja i odlučnost da se što prije u cijelosti okonča saradnja s Haškim sudom" i da je to jedan od pet prioriteta vlade. Del Ponte je, rekla da je za Tribunal "najvažnije da se u što kraćem roku svi optuženi nadju u Haagu".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG