Dostupni linkovi

Vanredna vijest

NEW YORK


Rusiji ne odgovara novi nacrt rezolucije o Kosovu, u kojem se uz određene izmjene teksta i dalje predviđa nezavisnost. Ruski ambasador u UN-u Vitalij Ćurkin je novinarima kazao: "Ne koristim izraz VETO sve dok ne dobijem zvanične instrukcije, prije glasanja u Savjetu sigurnosti. Nije naravno teško pretpostaviti kakvi će rezultati biti o Rezoluciji o Kosovu koja je neprihvatljiva za Rusiju. Mislim da to sve moje kolege u Savjetu znaju".
Novi nacrt, pušten u Savjet sigurnosti sinoć, predstavila je Velika Britanija u ime SAD-a i evropskih predlagača rezolucije.
Najznačajnija izmjena u tekstu navodno je odrednica kojom se "podržava" nezavisnost za Kosovo, dok se ranijom formulacijom "odobravala" nezavisnost.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG