Dostupni linkovi

Vanredna vijest

NJUJORK / BEOGRAD


SAD pripremile novi predlog Rezolucije UN o Kosovu sa nešto blažim tekstom. Britanska agencija Rojters (Reuters), koja je javila tu vest, navodi da je učinjen ustupak Rusiji tako što je u novom predlogu navedeno da Savet bezbednosti "podržava", a ne kao u prethodnom predlogu da "potvrđuje" predlog koji je sastavio Marti Ahtisari (Martti Ahtisaari), posrednik Ujedinjenih nacija. Srpski mediji su preneli izjave zvaničnika u Beogradu da će Srbija odbaciti i ovaj predlog.
Rusija do sada nije zvanično reagovala na novi predlog. Mediji u Srbiji javljaju da je ambasador Rusije pri Ujedinjenim nacijama odbacio i novi tekst, ali ta vest do sada nije u Moskvi ni potvrđena ni demantovana. U Beogradu je najavljena za 9. juni poseta srpskog premijera Vojislava Koštnice Rusiji.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG