Dostupni linkovi

BUDVA


Države Jugoistočne Evrope u evropskim integracijama prepoznaju svoj strateški interes, ocijenili su danas u Budvi predsjednici država regiona na konferenciji "Jugoistočna Evropa i Evropska unija".
“Na političkoj sceni Crne Gore jasno je izražena potpuna politička saglasnost za evropske integracije, a sve analize pokazuju da su i neznatne rezerve koje postoje prema EU posljedica nedovoljne informiranosti", kazao je domaćin, crnogorski predsjednik Filip Vujanović.
Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić ponovio je da su evropske i euro-atlanske integracije strateški prioritet svih država regiona.
“Širenjem EU širi se zona mira i stabilnosti. To je posebno važno za naše zemlje”, kazao je Mesić.
Predsjedavajuća delegacije EU za Jugoističnu Evropu Doris Pack je pohvalila spremnost država regiona na medjusobnu saradnju, ocjenjujući da će to osigurati bolju i sigurniju budućnost regiona. "Na tom putu imaćete našu punu podršku", istakla je Pack.
Za odsustvo predsjednika Srbije Borisa Tadića, predsjednik Crne Gore je kazao je da opravdano jer on boravi u posjeti Italiji.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG