Dostupni linkovi

AMAN


Mržnja nije bila uzrok rata na području bivše Jugoslavije ali je mržnja ostala kao rezultat rata, rekao je na Svjetskom gospodarskom forumu za Bliski istok, koji se održava u Jordanu, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
Mesić je sudjelovao na panel-diskusiji na kojoj je govorio o Hrvatskoj danas ali i o uzrocima rata na jugoistoku Europe.
"Uzrok rata bio je pokušaj stvaranja velike Srbije na ruševinama Jugoslavije, a mržnja je rezultat rata", rekao je hrvatski predsjednik, dodajući da je upravo mržnja koja je ostala nakon rata najveći problem čitavog tog dijela jugoistoka Europe.
"Ratovi su završili a mi smo ostali u okvirima svojih granica, nismo se pomakli ni centimetar dakle taj rat nije bio ni potreban", nastavio je Mesić.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG