Dostupni linkovi

BAGDAD


Britanski premijer Tony Blair stigao je u subotu u Irak, navjerovatnije u posljednju posjetu ovoj zemlji prije nego što krajem juna napusti dužnost.
Čim je stigao u dobro čuvanu bagdadsku "zelenu zonu", gdje se sastao s iračkim predsjednikom i premijerom Džalalom Talabanijem i Nurijem el Malikijem, ispaljena su tri minobacačka projektila, pri čemu je jedna osoba povrijedjena.
"Ovdje se napadi dešavaju svaki dan, i to je realnost Iraka. Pitanje je što ćemo mi poduzeti protiv toga. Ove napade izvodi šačica koja želi zaustaviti progres. Glavni je cilj raketiranja i samoubilačkih napada to da vi novinari samo pišete o žrtvama, a ne o napretku koji se ovdje dešava", poručio je Blair okupljenim novinarima naglasivši da ne žali ni za jednu odluku koju je donio u vezi s ratom protiv terorizma.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG