Dostupni linkovi

PARIS


Grupa bliska Al-Kaidi zaprijetila je terorističkim napadima, koji se povezuju sa sutrašnjom inauguracijom novog francuskog predsjednika Nicolas Sarkozy, saopšteno je na jednoj internet strani, koju koriste islamističke organizacije.
Brigada Abu Hafs Al-Masri upozorila je na "oštru borbu u srcu Sarkozijevog glavnog grada" u narednim danima. Oni novog francuskog predsjednika optužuju da planira oponašati američku politiku.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG