Dostupni linkovi

GAZA


Najmanje 10 pripadnika garde palestinskog predsednika Mahmuda Abasa ubijeno je danas u napadu naoruzzanih pristalica Hamasa, iako je u nedelju stupilo na snagu dogovoreno primirje izmedju rivalskih palestinskih frakcija. Palestinski ministar unutrasnjih poslova Hani al-Kavasmeh podneo je juce ostavku u znak protesta zbog nasilja u kome je u poslednjih nekoliko dana poginulo vise od 17 lica. Ovi sukobi ozbiljno dovode u pitanje opstanak vlade nacionalnog jedinstva koju su Hamas i Fatah formirali u februaru nakon visemesecnih sukoba.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG