Dostupni linkovi

BEOGRAD


Kosovo, evropske integracije, saradnja s Haškim tribunalom, socijalna i ekonomska politika, borba protiv kriminala i korupcije pet je prioriteta nove vlade Srbije koje je iznio mandatar Vojislav Koštunica pred zastupnicima srbijanskog parlamenta.
Koštunica je ponovio da će svako moguće jednostrano priznavanje nezvisnosti Kosova od strane neke države biti tretirano kao neprijateljski čin.
"Status kandidata za EU je prvi i kratkoročni cilj", rekao je Koštunica i dodao da je zbog toga bitno uspješno okončati suradnju s Tribunalom u Haagu u najkraćem roku što je, kako je naglasio, prije svega u interesu Srbije.
Skupština Srbije bi u skldu s Ustavom novu Vladu trebala izabrati do ponoći.
S premijerom i potpredsjednikom, Kabinet će imati 25 članova, od toga Demokratska stranka 13, koalicija Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija osam članova, a G17 plus četiri ministarstva.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG