Dostupni linkovi

VASINGTON


Bela kucha je danas ocenila da predsednik Svetske banke Pol Volfovic (Paul Wolfowitz) nije pravilno postupio u kadrovskoj aferi koja mu se stavlja na teret, ali da to nije dovoljan razlog da on bude smenjen.
Volfovic se poslednjih meseci nassao na meti kritika zbog nepotizma, possto je u Svetskoj banci profesionalno i finansijski protezzirao svoju prijateljicu SSaha Rizu.
Evropska unija danas je saopsstila da zzeli da Upravni odbor Svetske banke donese brzu odluku o sudbini Volfovica, kako bi se ponovo uspostavio kredibilitet te medjunarodne finansijske institucije.
Panel Svetske banke utvrdio je danas da je Volfovic prekrssio vechi broj propisa i da se nassao u sukobu interesa kada je unapredio svoju druzzbenicu Ssaha Rizu i velikodussno joj povechao platu.
Volfovic je odbacio izvesstaj panela, navodechi da je nalaz "neujednaccen i nepotpun" i da je panel prenebregao izjave i dokumente koji ga podrzzavaju.
SAD do sada nisu signalizirale da che uskratiti svoju ccvrstu podrssku Volfovicu, bivssem zameniku drzzavnog sekretara za odbranu SAD, jednom od arhitekata rata u Iraku.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG