Dostupni linkovi

BRISEL


U Ujedinjenim nacijama bi moglo da se ublazi protivljenje Rusije i omoguci usvajanje Rezolucije, ukoliko bi se izbeglo direktno pominjanje reci "nezavisnost" za Kosovo i uvede dvogodisnji moratorijum na njegovo cclanstvo u UN, ocenila je Medjunarodna krizna grupa (MKG).
Institucije Kosova uzdrzano reaguju na preporuke Medjunarodne krizne grupe. Istovremeno, predstavnici kosovskih Srba, ocenjuju da insistiranje na sto hitnijem resenju zbog opasnosti od nasilja, kontraproduktivno.
U novom izvesstaju o Kosovu, MKG navodi da je plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija najbolje ressenje za Kosovo, ali bi SAD i EU trebalo da ponude neke ustupke Rusiji, kako bi joj omoguchili da na dostojanstven naccin prestane da se protivi tom planu.
MKG kao nove elemente predlazze i otvaranje mesta specijalnog izaslanika za manjine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG