Dostupni linkovi

LONDON


Kanadski izdavacc Tomson korporacija pristala je da kupi Rojters za oko 8,7 milijardi funti (17,2 milijarde dolara" kako bi stvorila najvechu grupaciju finansijskih vesti i podataka na svetu, saopsstile su danas obe kompanije.
Dogovor ima podrssku kompanije Rojters faunders sser (the Reuters Founders Share Company) ali mu je joss uvek neophodan pristanak svih vlasnika deonica.
Faunders sser kompani uspostavljena 1984. godine mogla je da blokira preuzimanje da je smatrala da je uredjivaccka nezavisnost Rojtersa ugrozzena.
"Kombinacija ova dva velika biznisa stvoriche izvanrednu globalnu informacionu kompaniju vodjenu principima fonda Rojters", rekao je izvrssni direktor Rojtersa Tom Glocer.
Rojters je stvoren 1851. godine u Londonu kada je Pol Dzzulijus Rojter pocceo da ssalje informacije o trzzissnim cenam Londonu i Parizu preko novog Kale-Dover kanala.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG