Dostupni linkovi

VASINGTON


Panel Svetske banke utvrdio je danas da je predsenik banke Pol Volfovic (Paul Wolfowitz) prekrssio visse propisa tokom svog rada na unapredjenju i velikodussnom povechanju plate svoje partnerke SSahe Rize. Recc je o sukobu interesa, zakljuccio je panel.
Volfovic je odbacio izvesstaj panela, optuzujuci ga za "prljavu kampanju" a SAD nisu pokazale nikakav znak da che popustiti u svojoj ccvrstoj podrssci bivssem americckom zameniku drzzavnog sekretara za odbranu i jednom od arhitekata rata u Iraku. Vassington kazze da u nalazima panela nema osnova da Volfovic bude otpussten.
U medjuvremenu, 37 direktora zemalja iz prve linije operacija Svetske banke kazzu u pismu upravnom odboru i Volfovicu da je kriza rukovodjenja nanela sstetu ugledu banke i njenom radu u borbi protiv siromasstva.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG