Dostupni linkovi

BRISEL


Nemaccka je danas zatrazzila preispitivanje vojne taktike zapadnih zemalja u Avganistanu, posle brojnih civilnih zzrtava proteklih nedelja.
"Moramo da uccinimo da se u buduchnosti operacije ne odvijaju na ovakav naccin. Ne zzelimo lokalno stanovnisstvo protiv nas", rekao je novinarima u Briselu nemaccki ministar odbrane Franc Jozef Jung (Franz Josef), posle sastanka ministara odbrane zemalja EU.
Jung je rekao da primedba nije upuchena na raccun medjunarodnih snaga NATO-a (Isaf), vech da misli na americcki kontigent.
Koalicione snage koje predvode SAD deluje izvan NATO snaga koje broje 36.000 vojnika.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG