Dostupni linkovi

GAZA


Najmanje dvoje Palestinaca je poginulo a 11 ranjeno u sukobima rivalskih frakcija Fataha i Hamasa u pojasu Gaze, iako je dogovoreno primirje stupilo na snagu u nedelju. Palestinski ministar unutrasnjih poslova Hani al-Kavasmeh podneo je ostavku u znak protesta zbog nasilja u kome je u poslednjih nekoliko dana poginulo sedam lica. Ovi sukobi ozbiljno dovode u pitanje opstanak vlade nacionalnog jedinstva koju su Hamas i Fatah formirali u februaru nakon visemesecnih sukoba.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG