Dostupni linkovi

BEOGRAD


Skupština Srbije nastavila je sednicu raspravom o Predlogu zakona o ministarstvima. Nova vlada Srbije ce imati 22 ministarstva, a predvidjeno je i novo ministarstvo za Kosovo.
Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije objavile su danas da neće odugovlačiti raspravu o amandmanima na predlog zakona o ministarstvima i da će omogućiti da nova vlada bude formirana u zakonskom roku.
Sutra će se poslanicima obratiti mandatar za sastav nove vlade Vojislav Koštunica. Rok za izbor istice 15. maja u ponoć.

PRAG
Predsednica gruzijskog parlamenta Nino Buržanadze koja je danas posetila sedište Radija Slobodna Evropa kazala je da je određivanje statusa Kosova vrlo osetljivo pitanje koje se mora pazljivo definisati. "To je presedan i to prilično osetljiv, ali status Kosova je sasvim drugačije pitanje od Abhazije i Južne Osetije", rekla je predsednica gruzijskog parlamenta.
Ona je istakla da je iznenađena što Rusija pokušava da izjednači status Kosova i Abhazije i Južne Osetije. Pitanje Kosova nije toliko jednostavno kako se nekima čini i zato je potrebna da medjunarodna zajednica oko statusa bude vrlo pažljiva.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG