Dostupni linkovi

BEOGRAD


Konstitutivna sednica Skupsstine Srbije nastavljena je u nedelju raspravom o razressenju predsednika parlamenta Tomislava Nikolicha ssto je predlozzilo 128 poslanika Demokratske stranke (DS), Demokratske stranke Srbije (DSS), Nove Srbije (NS) i G17 plus nakon ssto su postigle dogovor o obrazovanju skupsstinske vechine.
Nakon ssest sati rasprave o predlogu za razressenje, sednica je prekinuta nochas u 2.20 ccasova.
DS je sinoch predlozzila da se za predsednika parlamenta izabere Oliver Dulich. Na dnevnom redu je i usvajanje zakona o ministarstvima i izbor nove vlade.
Predsednik Srbije Boris Tadich je u petak predlozzio skupsstini lidera DSS i dosadassnjeg premijera Vojislava Kosstunicu za mandatara nove vlade.
Novu vladu, prema postignutom dogovoru, cciniche DS koja che imati 13 mesta u vladi, koalicija DSS - Nova Srbija - osam i G17 plus – ccetiri ministarstva.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG